Region

Selo ovako nešto ne pamti: Tri dženaze danas nakon pokolja kojeg je počinio Enedin (44)

Tri posmrtnice jedna do druge…

Tri posmrtnice jedna do druge... - Doznajemo.com

Danas je u selu Rasno ispraćaj ubijen u stravičnom pokolju u kojem je Enedin Turković ubio svoju bivšu suprugu i njene roditelje. Ubijeni su Fehim Šemović (64), Šefka Šemović (60) i Bisera Šemović (44).

Enedin i Bisera su godinama bili zajedno i iz tog braka imaju dvoje djece – kćerku i sina od 6 i 8 godina. Prošle godine su se razveli, ali su oboje nastavili da žive u Minhenu, samo odvojeno. Žena sa djecom je tokom praznika došla u posjetu roditeljima u selo, a vratio se i njen bivši muž.

Turković je tokom praznika dva puta dolazio u kuću Fehima Šemovića kako bi posjećivao djecu i bivšu ženu, a prema svjedočenju rođaka i komšija, nije pravio probleme i njihovi susreti prolazili su u miru. Navodno, trebalo je da Bisera sa djecom otputuje za Minhen. On je u subotu ujutru ponovo došao, ali su se posvađali.

Enedin je pokucao na vrata koja je otvorila Bekimova supruga. Kada je vidjela pištolj, počela je da vrišti i pobjegla je u sobu u kojoj su bila Enedinova i Biserina djeca i njena beba. Prema tvrdnjama komšinice, on je prvo počeo da psuje, pa da puca na ukućane, ali je zanimljivo da u sobu u kojoj su bili snaha i djeca nije ulazio. Izrešetao je ženu, tasta i taštu! Ljudi su padali kao pokošeni, jedni preko drugih! Dva tijela su nađena u dnevnoj sobi, a jedno u hodniku kuće. Biserinog brata Bekima je teško ranio, a lakše su povrijeđeni i komšinica Zineta A. i njen sin Nevzat A., koji su se zatekli u kući Šemovića, jer su došli na kafu. Potom je pobjegao i počinio suicid, prenosi “Doznajemo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh