Region

Medicinski tehničar u vozilu hitne nokautirao pacijenticu: Osuđen je na četiri mjeseca uslovno

U vozilu hitne pomoći su, uz medicinskog tehničara, bili doktorica i vozač.

Hitna pomoć - Ilustracija/RTL.hr

Tehničar ju je prilikom vožnje pokušavao smiriti i upozoravao ju je da legne pri čemu se ona odupirala pa ju je tehničar udario u lice. Ona se onesvijestila, desna strana lica bila joj je posve otečena s podljevom ispod oka.

Medicinski tehničar koji je u ljeto 2016. nokautirao pijanu pacijenticu pravomoćno je osuđen na četiri mjeseca uslovno, piše Danica.

Podsjetimo, prije nešto više od četiri godine žena iz Ivanca napila se na proslavi Velike Gospe nakon čega je njezina porodica pozvala hitnu. U vozilu hitne pomoći su, uz medicinskog tehničara, bili doktorica i vozač. Tehničar ju je prilikom vožnje pokušavao smiriti i upozoravao ju je da legne pri čemu se ona odupirala pa ju je tehničar udario u lice. Ona se onesvijestila, desna strana lica bila joj je posve otečena s podljevom ispod oka.

Cijelu priču na sudu su poricali i tehničar, ali i doktorica koji su tvrdili da su povrede nastale nakon što je pacijentica pala i udarila glavom o pod. Ipak, nakon nalaza sudskog vještaka utvrdio je da je povreda nastala od udarca, a što je potvrdila i medicinska sestra na prijamu koja je zaprimila pacijenticu. Županijski sud odbio je žalbu tehničara i pravomoćno ga osudio na četiri mjeseca uvjetne kazne, prenosi “Net“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh