Region

Seizmolog Krešimir Kuk o današnjem zemljotresu: ”Ova serija podrhtavanja će trajati još neko vrijeme”

Središnju Hrvatsku zatresao je još jedan potres jačine 5,0 prema Richteru s epicentrom u blizini Strašnika. Seizmolog Krešimir Kuk komentirao je da će se potresi događati još nekoliko mjeseci.

“Epicentar potresa bio je kod Strašnika, a magnituda potresa bila je 5,0 prema Richteru”, izjavio je seizmolog Krešimir Kuk za N1.

“Mi smo upozoravali na ovo i realno je, nakon onog jakog potresa, očekivati nekoliko potresa jačine 5 ili 4. To će se događati narednih mjeseci i ova serija će trajati još neko vrijeme”, dodao je.

Komentirao je i pojavu rupa kod Petrinje, nakon potresa u prosincu. “Tlo nakon potresa ponegdje prestaje biti čvrsto i počinje se ponašati kao tekućina. Primijećena su i klizišta”, upozorio je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh