Region

U kući zatekao svoju ženu i svećenika iz obližnjeg mjesta: Nasilni muž onda je…

Šef stožera Civilne zaštite grada Otoka i predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a za Komletince i njegov sin lišeni su slobode zbog porodičnog nasilja u kući u Komletincima 27.12….

Policija - Doznajemo.com

Kako je potvrdila PU Vukovarsko-srijemska, čovjek je u kući zatekao svoju ženu i svećenika iz obližnjeg mjesta. Nezadovoljni onim što su vidjeli, otac i sin su svećeniku i ženi izrekli prijetnje, a i došlo je do naguravanja koje se smatra nasiljem zbog čega je morala intervenirati i policija, piše “24sata“.

Što je tačno radio svećenik u njihovoj kući i zašto je tu došao, s obzirom da selo Komletinci nisu u nadležnosti njegove župe, nije poznato, prenosi “Doznajemo“.

No, policija je morala reagirati na izrečene prijetnje pa je, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, obavila pretragu kuće i tu pronašla nekoliko komada municije. Otac i sin su 29.12. predani pritvorskom nadzorniku, a potom su saslušani u Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima. Izrečena im je zabrana prilaska i kontakta sa svećenikom pa su pušteni na slobodu, javlja “Doznajemo“.

Nakon toga je 31.12. dao ostavku na mjesto načelnika Stožera i predsjednika HDZ-a Komletinaca, navodeći da je to zbog “osobnih razloga”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh