Region

Na baku Ankicu pao dio stropa: “Ne znam hoću li više moći ovdje živjeti, a ne znam ni gdje bih…”

Zgrabila sam torbu s dokumentima i najnužnijim stvarima te istrčala na ulicu – rekla je umirovljena učiteljica.

Kuća Ankice Lončarević - Damir Krajac/Cropix

Među zgradama koje su pretrpjele veliku štetu u Petrinji je i ona na Trgu Franje Tuđmana odmah preko puta najpoznatijeg gradskog parka i šetališta Josipa Jurja Strossmayera. Tu smo zatekli umirovljenu učiteljicu Ankicu Lončarević koja je sretna što je preživjela potres. Naime, dijelovi stropa popadali su po njoj dok je spavala. Prošla je, kaže, bez ikakvih povreda osim što se malo preplašila, piše “Jutarnji“.

‘Bila sam prisebna. Imam porodicu u Zagrebu koja je isto doživjela potres u martu pa sam se pripremila. Zgrabila sam torbu s dokumentima i najnužnijim stvarima te istrčala na ulicu. Ne znam hoću li više moći ovdje živjeti, a ne znam ni gdje bih’, rekla je gospođa Ankica.

U trenutku dok smo razgovarali s gospođom Ankicom, radnici civilne zaštite i Vatrogasci ulazili su u njezin stan kako bi napravili procjenu štete i sigurnost zgrade.

Veliki je broj građana u strahu od novih udara istrčao na ulice.

U cijelom gradu su se oglasili alarmi na automobilima,a prema prvm informacijama u stanovima je pričinio znatne štete, pomicao je i rušio namještaj, slike sa zidova i sl.

U idućih nekoliko sati cijelo područje se više puta treslo, a dvaput je magnuta išla preko 4,0.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh