Region

Prvi rezultati istrage: Djevojčica (4) ostala sama u kolima i izašla na put, vozač nije prekoračio brzinu

Prvi nalazi istrage pokazali su da je automobil “reno 5”, u kojem je bila djevojčica, bio parkiran pored puta tako da je samo zadnji točak 20 centimetara bio na kolovozu.

Policija - Insajder/Novak Đurović

Protiv vozača “sitroena” iz okoline Ražnja starog 26 godina, koji je juče oko 16.10 sati na putu Aleksinac – Ražanj kod sela Vukašinovac (Srbija) naletio na četvorogodišnju djevojčicu M.K. iz Mataruške Banje i usmrtio je na licu mjesta biće podnijeta krivična prijava u redovnom postupku kako bi se istragom utvrdilo da li ima njegove odgovornosti za tešku saobraćajnu nesreću, saznaje se u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

Prvi nalazi istrage pokazali su da je automobil “reno 5”, u kojem je bila djevojčica, bio parkiran pored puta tako da je samo zadnji točak 20 centimetara bio na kolovozu. Majka djevojčice je sa desne strane “renoa” izašla da drugo dijete odvede u wc dok je i vozač automobila – stric oca djevojčice M.K., takođe izašao na kratko iz vozila.

U jednom trenutku djevojčica M.K., koja je ostala sama u automobilu, nekontrolisano je izašla iz vozila na kolovoz sa lijeve strane kada je na nju je naletio “sitroen” i usmrtio je na licu mjesta.

– Nije došlo do zadržavanja nijednog lica, za sada, dok se saobraćajnim vještačenjem i obdukcijom ne utvrdi ko je kriv za nezgodu. Da li je odgovoran vozač koje vozio magistralnim putem drugog reda, po nekoj prvoj procjeni između 60 i 70 kilometara na sat – a dozvoljeno je 80 kilometara na sat, i koji nije mogao da očekuje da dijete odjednom izađe iz kola, ili ima odgovornosti što je dijete ostavljeno bez nadzora u automobilu. To će biti utvrđeno istragom – rečeno je u OJT u Aleksincu.

U krvi vozača “sitroena” nije pronađen alkohol. Alkometar je pokazao da nema alkohola, a uzeta je radi provjere i njegova krv na analizu. Prema prvim nalazima, vozač je kočio tek poslije nalijetanja na dijete, pa će se istragom utvrditi u kojem trenutku je djevojčica izašla iz automobila, i da li je vozač, koji se kretao ispod ograničenja brzine, imao vremena da je uoči i zakoči.

– Podnijeta je krivična prijava protiv vozača u redovnom postupku da bi mogla da se urade sva potrebna vještačenja, da se utvrdi da li u njegovim radnjama uopšte ima propusta. Vozilo “sitroen”, iako nije havarisano, prevezeno je na tehnički pregled kako bi se ispitala tehnička ispravnost – kažu u OJT Aleksinac, piše “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh