Region

Blagi predah od korona virusa u Novom Pazaru

Na odjeljenjima novopazarske Opšte bolnice svakodnevno se smanjuje broj pacijenata zaraženih korona virusom.

Novi Pazar, 1. jula 2020. - Opsta bolnica u Novom Pazaru. Grupa od 22 medicinska radnika iz Kragujevca i drugih delova Srbije stigla je danas popodne u Novi Pazar, gde ce pomoci svojim kolegama u Opstoj bolnici da se izbore sa povesanim brojem zarazenih korona virusom. "Ovo su sve iskusni ljudi koji su prosli kroz kovid blnice, bili u prvim redovima fronta za odbranu od korona virusa, koji ce edukovati nase ljude, i koji ce nam pomoci da spasimo sto vise zivota u Novom Pazaru", rekao je koordinator pazarske bolnice Mirsad DJerlek (D) na pres konferenciji. FOTO TANJUG / LAZA LAZAREVIC / an

Sve je više dana bez transportovanja u veće zdravstvene centre, bez priključenih na vještački sistem za disanje i bez preminulih.

Poslije junskog haosa, kada je buknula epidemija, svi su na oprezu. Gradski štab za vanredne situacije trenutnu epidemiološku situaciju u gradu okarakterisao je kao „blagi predah“ i apelovao na sve da se „strogo pridržavaju propisanih mera zaštite“ i da kontakte svedu na minimum.

„Pojačana opreznost neophodna je i zbog predstojećeg polaska dece u školu, a o spremnosti da po prijemu đaka ispoštuju sve mere zaštite (redovna dezinfekcija, fizička distanca i drugo) pisanim putem će se izjasniti direktori novopazarskih osnovnih i srednjih škola, koji će Školskoj upravi, odnosno Gradskom štabu za vanredne situacije dostaviti detaljnu procenu svojih ljudskih i tehničkih resursa“, navodi se u saopštenju Gradskog štaba, koji je zatražio od svih zdravstvenih i drugih ustanova kompletan izveštaj o onome što im je neophodno, kako bi što spremnije dočekali eventualno povećanje broja obolelih i treći talas, koji bi mogao uslediti na jesen.

U pripremi 500 postelja

Saopšteno je da zdravstveni sistem u ovom gradu, kao regionalni kovid centar, priprema 500 postelja za pacijente inficirane ovim virusom, zalihe kiseonika, zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava, prenosi danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh