Region

Priština: Skender Hyseni imenovan za državnog kosovskog koordinatora u dijalogu sa Srbijom

Skender-Hyseni-aa

Kosovski premijer Avdullah Hoti je najavio da će na sastanku u četvrtak u Briselu Kosovo predstavljati državni koordinator za dijalog, koji će učestvovati u izradi konačnog sporazuma za međusobno priznanje dve države

Kosovski premijer Avdullah Hoti imenovao je danas Skendera Hysenija za državnog koordinatora u dijalogu Kosova sa Srbijom, prenosi Anadolu Agency (AA).

U saopštenju Vlade Kosova navodi se da je “na osnovu platforme Vlade Kosova za dijalog sa Srbijom, u znak podrške Vladi Kosova od 1. jula 2020. godine, u cilju organizovanja i koordinacije institucionalnih i međunarodnih procesa, premijer Hoti imenovao Skendera Hysenija državnim koordinatorom za dijalog”.

Skender Hyseni je dugogodišnji funkcioner Demokratskog saveza Kosova (LDK), partije iz koje dolazi i premijer Hoti. Tokom pregovora u Beču sa zvaničnim Beogradom 2006. godine bio je portparol kosovske delegacije.

U dva manadata je bio i ministar u Vladi Kosova, od 2008. do 2010. ministar spoljnih poslova i od 2014. do 2017. ministar unutrašnjih poslova. Bio je savetnik Ibrahima Rugove, osnivača LDK-a i prvog kosovskog predsednika, a potom je bio i glavni politički savetnik predsednika Fatmira Sejdiua.

Kako je juče najavio Hoti na sastanku u četvrtak u Briselu Kosovo će predstavljati državni koordinator za dijalog, koji će učestvovati u izradi konačnog sporazuma za međusobno priznanje dve države.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh