Region

U Hrvatskoj jedan novi slučaj koronavirusa, jedna osoba preminula

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježen samo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom..

Vili Beroš - YouTube

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježen samo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, tako da je ukupan broj oboljelih 2222, a preminula je jedna osoba, izvijestio je u petak Nacionalni stožer civilne zaštite.

“Ukupno je učinjeno 51.568 testiranja, od toga 1228 u zadnjih 24 sata. Postotak pozitivnih je 4,31 posto”, rekao je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

Od jučer je u KBC-u Split preminula ženska osoba rođena 1923. godine, koja je bila u domu umirovljenika u Makarskoj, tako da je u Hrvatskoj ukupno 95 preminulih.

Na respiratoru je osam oboljelih, a hospitaliziranih je 142, što je četiri manje u odnosu na jučer. Iz zdravstvenih ustanova je otpušteno 716 osoba, što je pet više u odnosu na četvrtak. Kod kuće je oporavljeno njih 1153, što je 14 više nego dan ranije.

Ukupno se dosad oporavilo 1869 bolesnika zaraženih koronavirusom, javila je “Hina”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh