Region

Deveti slučaj koronavirusa u Hrvatskoj potvrđen u Varaždinu

U Hrvatskoj je potvrđen još jedan slučaj zaraze koronavirusom. To je deveti slučaj zaraze virusom u Hrvatskoj, a zaražena osoba je iz Varaždina.

Varaždin - Srpskainfo.com

Riječ je o vozaču koji je odlazio po robu u zahvaćena područja Italije.

“Iz klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno devet oboljelih osoba. Riječ je o vozaču koji je odlazio po robu u zahvaćena područja Italije”, saopštio je hrvatski Stožer za civilnu zaštitu.

“Iz klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ u Zagrebu potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno osmero oboljelih, a riječ je o bliskom kontaktu osobe iz Rijeke”, rekli su jučer ujutro iz Stožera civilne zaštite, piše “Index“.

Radi se o osobi koja je bliski kontakt zaražene osobe iz Rijeke. Kako je dosad poznato, prva osoba koja je zaražena u Rijeci je čovjek u pedesetim godinama koji je radio u fabrici u Italiji, a nakon njega oboljeli su njegova žena i njen brat. Druge dvije osobe su kćerke prvozaraženog i njegov šogor u kasnim dvadesetim godinama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh