Region

Isplivali novi detalji porodičnog masakra: Tetki dala 24.000 KM da ih sve sahrani, policajka danima planirala krvavi kraj

Portal “Reporteri” naveo je da je policajka duže vrijeme planirala zločin i da je prethodnog dana pitala tetku koliko košta sahrana

Nove informacije koje albanski mediji na Kosovu iznose otkrivaju da je policajka Valdeta Blaca, koja je iz službenog pištolja usmrtila dvojicu rođene braće i roditelje u Gnjilanu, u vreme između ubistva svoje porodice i samoubistva, spriječila tetku i njenog sina da uđu u kuću i zateknu tijela.

Da bi ih odgovorila od ulaska u kuću, ona je rekla da su članovi njene porodice zauzeti, a da ona žuri.

Valdete, koja je sa po dva hica iz pištolja ubila braću Blerima (33) i Fisnika (34), od kojih je jedan spavao, a onda i roditelje majku Hanife (66) i oca Zećira (70), bila je sama sa njihovim tijelima u kući nekoliko sati, piše Kurir.

Kada je na vrata zakucala njena tetka, Valdete ju je, plašeći se da će vidjeti tijela svojih bližnjih, otjerala rekavši da su ukućani zauzeti, a da ona žuri. Zatvorila je vrata, a tetka i njen sin krenuli su da se udaljavaju i onda su čuli pucanj. To je bio trenutak kada je Valdete presudila sebi hicem iz pištolja. Odmah su pozvali policiju koja je zatekla užasan prizor.

Portal “Reporteri” naveo je da je policajka duže vrijeme planirala zločin i da je prethodnog dana pitala tetku koliko košta sahrana i navodno joj dala 12.000 eura, ne govoreći joj zbog čega. Ispostavilo se, navodno, da je taj novac bio namijenjen za sahranjivanje cijele porodice.

U medijima na albanskom pojavila je i informacija da je policajki bilo oduzeto oružje, ali da ga je ona krišom uzela u utorak i otišla kući kako bi počinila zločin.

Podsjećanja radi, komšije su u utorak ispričale i drugi mogući scenario ubistva, prema kojem je policajka došla s posla i zatekla brata Blerima kako puca na članove porodice. Kako bi ga spriječila, ona ga je ubila, a zatim je presudila i sebi.

Međutim, pojedini zvaničnici demantovali su ove navode tvrdeći da je na licu mjesta pronađeno samo jedno oružje, njen službeni pištolj, da su svi članovi porodice ubijeni sa po najmanje dva hica i da je pištolj pronađen u njenoj ruci.

Nakon što je obnarodovano da je policajka trebalo da bude premještena na drugo radno mjesto zbog psihičkih problema koje je imala, četiri osobe iz Policijske stanice Gnjilane su suspendovane,piše Depo.

Razriješen je, prema pisanju “Gazete Ekspres”, komandir kosovske policije iz gnjilanske regije Alban Ramuši, njegov zamjenik Naser Rahmani, šef opreacija Negovan Mihajlović i Ćavit Azizi iz civilnog štaba.

Inače, neposredno nakon tragedije mogla su se čuti nagađanja i oko čestih svađa u porodici Blaca, jer su roditelji i braća, navodno, Valdeti često sugerisali da bi trebalo da se uda, o čemu možete čitati ovdje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh