Region

“ONA JE OTETA I PREPRODANA”: Za Monikom (12) tragaju svi, mami rekla da će se vratiti ranije

“Baka je ispratila u školu na vratima. Ništa čudno nije primjetila, sve je bilo kao i svakog dana. Rekla je samo: Imam manje časova, vratiću se ranije… Od tada je nismo vidjeli. Samo živa da mi se vrati”, priča suznih očiju Aleksandra Karimanović, čija je kćerka Monika (12) nestala juče nakon što je ujutru otišla u školu.

Monika Karimanović - Blic.rs

Djevojčica je iz kuće izašla u 7.20 sati i krenula ka OŠ “Dr Zoran Đinđić” u Nišu koja je oko jedan kilometer udaljena od njene kuće. Na ulazu u naselje, kamere na jednom objektu snimile su je u 7.28 sati, na pola puta do škole. I od tada joj se izgubio svaki trag.

“Moguće je da je neki auto prošao poslije toga za njom i da je pokupio. Ništa od stvari nije ponijela, samo školski pribor. Nemamo početak nikakav, nemamo mrvicu jednu da bi mi mogli da krenemo. Da li je neki džip pokupio? Ne znam šta da mislim. Samo da se vrati živa, samo živa da mi se vrati. Da li postoji mogućnost da su falsifikovali pasoš i da su je odveli u inostranstvo, imali su vremena od 7.20 do 14.20 časova kada se nije vratila iz škole. Strahujemo od toga, mislim da je sve ovo organozovano. Nikad ni jedan sat nije odustvovala od kuće. Da je neko vidio dijete već bi se pročulo. Ona je oteta i preprodana. Ako je neko vidio, samo da nam javi da je živa. Nemoguće je da je niko nije vidio, nemoguće kao da je isparila. Jao Monika”, jada se majka djevojčice Aleksandra Karimanović, piše “Blic“.

Aleksandar Osmanović brat od tetke kaže da Monika nikada samovoljno ne bi otišla od kuće već samo pod prisilom.

“Dijete je igralo ranije folklor, nikad drugu aktivnost nije imala, niti je izlazila negdje. Čak i dok je na folklore išla, uvijek je neko bio sa njom. Nije sama izlazila a kamo li da zakasni. Nema ni društvene mreže, to je ne interesuje, samo muziku što je sluša preko Jutjuba. Tražili smo je sigurno u krugu od pet kilometara skoro do Niške Banje i nema je”, kaže Aleksandar.

Srbijanska policija intenzivno traga za djevojčicom koja je na sebi imala bijelu bluzu, crnu jaknu i crne pantalone, siv šal i roze patike. Visoka je oko 170 centimetara, crne kose i tamnih očiju.

“Policija intenzivno traga za djevojčicom sa fotografije i poziva sve koji imaju bilo kakvu informaciju o njoj da se jave na broj telefona (+381) 018/ 522-982”, saopštila je srbijanska policija sa sjedištem u Nišu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh