Region

“Spasio sam suprugu, kćerku nisam mogao” – Potresna ispovijest oca žrtve zemljotresa

Broj žrtava zemljotresa u Albaniji, koji se dogodio u rano jutro 26. novembra ove godine, porastao je na skoro pedeset mrtvih osoba.

No image - Haber.ba

Albanske vlasti objavile su listu sa imenima žrtava, a jedna među njima je i Aderina Kabili, 21-godišnjakinja iz mjesta Tumane, koje je uz Drač i Manez, najteže pogođeno zemljotresom.

Potraga za preživjelima obustavljena je danas u svim mjestima, osim u jednom kvartu u Draču.

Njen otac, Hahksi Kabili, podijelio je potresnu priču o trenucima najveće tragedije za ovu nesretnu porodicu.

Kako je otkrio, Aderina je rano ustajala na posao. Trebala je biti na poslu u pola 6 te ju je njen otac i to jutro budio malo prije zemljotresa.

Nažalost, nije se uspjela probuditi. Vjerovatno je bila umorna, mnogo je radila dan ranije – ispričao je njen otac ta “Tvklan.al”.

U trenutku dok je zatvarao vrata, zemljotres je počeo i sve je bilo brzo gotovo.

Haksi Kabili uspio je spasiti ženu i dijete svog komšije, ali svoju kćerku nije.

Njeno tijelo iz ruševina je izvučeno u srijedu, kasno naveče.

Na sljedećem snimku, njen otac se vidi nekoliko sati nakon potresa. Znao je da mu je kćerka u ruševinama i molio se da je živa. Bio je povrijeđen, ali je odbio ljekarsku pomoć. Sve što je htio je pronaći kćerku, piše “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh