Region

Špijunska afera: SAD brane Srbiju od Rusije

SAD podržavaju napore Srbije da istraži ovaj incident .

No image - Haber.ba

SAD su zabrinute zbog izvještaja o nepriličnom ruskom uplitanju u Srbiji, saopštio je portparol Stejt departmenta povodom detalja špijunske afere u kojoj su, kako je rekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, učestvovali ruski obavještajac Georgij Kleban i potpukovnik Z.K, penzionisani pripadnik Vojske Srbije.

SAD podržavaju napore Srbije da istraži ovaj incident i podstiču Vladu da odgovorne za ove nezakonite aktivnosti smatra odgovornim, u skladu sa vladavinom zakona“, navodi se u saopštenju portparola Stejt departmenta dostavljenom RSE.

Ruska vlada nastoji da destabilizuje Evropu vojnim pritiskom, zlonamjernim sajber aktivnostima i malignim uticajem u mnogim zemljama koje su saveznici, partneri i prijatelji Amerike. Sa ruskom vladom smo bili jasni na najvišim nivoima: morate prekinuti svoje destabilizujuće aktivnosti širom svijeta“, stoji u saopštenju, piše “RSE“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh