Region

Stravična nesreća u Sloveniji: “Za dlaku je izbjegnuta još veća tragedija”

Jučer je na ljubljanskoj obilaznici ispred tunela Gotovec poginuo mađarski vozač kamiona, a stručnjaci kažu kako je ova stravična nesreća mogla proći još gore, javlja 24ur.

nesreća Slovenija- 24ur

Naime, da je cisterna bila puna opasnog materijala koji inače prevozi, mogla je eksplodirati, a kamion je mogao pasti na cestu ispod vijadukta.

Najveći problem je što većina vozača putničkih vozila želi prijeći ispred kamiona jer kamion ima veći sigurnosni razmak, a niko ne razmišlja o tome šta kamion vozi – rekao je Daniel Granda, instruktor Auto-moto saveza Slovenije.
Snimka s nadzornih kamera pokazala je kako stvari vrlo lako mogu izmaknuti kontroli, prenosi “Hayat“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh