Region

Hrvat urinirao u čašu na koncertu, prosipao po ljudima i dobio batine?

Zagrebačka policija razriješila je slučaj J.G. (23) koji je 18. oktobra s koncerta Prljavog kazališta u Zagrebu završio u bolnici

koncert- ilustracija

Njegova majka žalila se na nasilnike koji su ga mlatili u publici te je prošao s lakšim povredama.

“Moj sin nije ni rabijatan ni agresivan, zanimaju ga ptice i fotografija i prag tolerancije mu je visok. Kako mi je ispričao, kraj njih je bila grupa koja ih je cijelo vrijeme provocirala. Prvo su napali njegovog prijatelja koji je išao na WC, a onda je moj sin dobio udarac u glavu”, rekla je za portal “24sata.hr” majka S.G.

Ali, kako piše pomenuti portal, mladić je vjerovatno ispričao samo dio istine.

Naime, zbog tuče na koncertu policija je zbog drskog ponašanja prekršajno prijavila petoricu 20-godišnjaka, 32-godišnjaka, 31-godišnjaka, 34-godišnjaka i J.G. (23).

Zbog toga im prijeti novčana kazna od 50 do 350 njemačkih maraka (opa.a. kako je navedeno u Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira) ili do 30 dana zatvora.

Ali J.G. su prijavili i zbog omalovažavanja i vrijeđanja moralnih osjećaja građana.

Kako piše “24sata“, pozivajući se na neimenovane izvore, mladić je urinirao u čašu u publici i potom zalijevao ljude mokraćom i pivom.

Upozorili su ga na ponašanje, a potom i napali. Osim njega, lakše je povrijeđen i jedan prijavljeni 32-godišnjak.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh