Region

Privedene dvije osobe zbog ometanja izbornog procesa na Kosovu

Dva člana biračkog odbora u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice privedena su danas na biračkom mjestu u Osnovnoj školi “Sveti Sava”, javljaju beogradske “Novosti”.

Kosovo - RTK

Prema riječima regionalnog glasnogovornika Kosovske policije za sjever Kosova Branislava Radovića, do privođenja je došlo “zbog neregularnosti u izbornom procesu”.

“Dvije osobe, članovi biračkog odbora, na biračkom mjestu u OŠ ‘Sveti Sava’ privedene su i istraga je u tijeku”, izjavio je Radović za “Tanjug”.

Dodao je kako, osim tog incidenta, do sada nije bilo drugih nepravilnosti tokom izbornog dana niti bilo kakvih problema u vezi sa sigurnosnom situacijom.

Mediji su prenijeli da su uhapšeni članovi biračkog odbora dozvolili biraču bez ličnog dokumenta da glasa s izvodom iz matične knjige rođenih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh