Region

Iskaz djevojke koju je bokserski prvak premlatio u noćnom klubu: “Primijetila sam njegov luđački pogled, uhvatio mi je ruku i onda me je udario šakom u glavu”

Nakon što je sutkinja istrage splitskog Županijskog suda, na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, odredila jednomjesečni istražni zatvor za Tonija Višića (29) zbog sumnje da je teško tjelesno povrijedio dvadesetogodišnju djevojku, u javnost dolazi sve više detalja same priče.

Hrvatska policija - Pinterest

Slobodna Dalmacija” je tako došla do iskaza koji je nesretna djevojka dala policiji samo dan poslije napada.

U njemu djevojka opisuje kako je sa sedamnaestogodišnjom rođakinjom koja živi u inozemstvu otišla te večeri u noćni izlazak te da su završile u poznatom splitskom klubu “Central”, u kojem su ostale do samog zatvaranja u ranim jutarnjim satima. Pojasnila je kako je prilikom ulaska u klub u samom središtu grada u papirnatoj vrećici donijela drugu obuću te ju je ostavila u prostoriji koja se nalazi pokraj prvog ulaza u klub, gdje se prodaju ulaznice.

Kad je poslije izlazila, došla je do te prostorije, no ondje nije bilo nikoga pa se vratila u klub kako bi našla nekog od radnika da joj otvori prostoriju da može uzeti cipele. Vidjela je nekoliko konobara koji su pospremali klub i pitala ih može li joj neko otvoriti tu prostoriju, kada ju je neko uhvatio za stražnjicu.

Zbunila sam se i osjećala posramljeno. Okrenula sam se i bez riječi izašla do prostorije gdje mi je bila obuća. Tu sam tad zatekla nekog od osoblja koji mi je otvorio vrata i dao vrećicu. Tada sam vidjela muškarca koji me je prije toga uhvatio za stražnjicu, išao je prema meni i pitala sam ga zašto je to napravio, pa sam ga rukom udarila po glavi. Tada sam primijetila njegov luđački pogled, uhvatio mi je ruku i onda me je udario šakom u glavu. Osjetila sam jaku bol, pala sam na tlo i mislim da sam izgubila svijest – kazala je djevojka istražiteljima.

Uzrujala se kada je potom vidjela puno krvi oko sebe, a sjeća se i da su došli policija i Hitna pomoć. Kazala je i da ju je jako boljelo, a da je tada do nje došao muškarac koji se predstavio kao menadžer kluba i počeo je uvjeravati da onaj koji ju je udario nije zaposlenik kluba. Pokazivao joj je – kazala je djevojka u svojem iskazu – fotografije zaposlenika, a ona mu je rekla kako je uvjerena da je njezin napadač zaposlen u klubu jer je ostao među zadnjima u klubu i bio je odjeven isto kao i konobari i zaštitari.

Dodatno svjetlo na sam brutalni događaj u “Centralu” baca i iskaz njezine rođakinje koja je kazala da je izašla van nakon što su se u klubu upalila svjetla te da je devetnaestogodišnju rodicu čekala na ulici ispred kluba jer se djevojka vratila po cipele.

Nakon nekog vremena, vidjela sam na ulaznim vratima muškarca jako nervoznog kojemu je iz nosa tekla krv, ulazio je i izlazio van i govorio nešto kao: “Šta ona misli, ko sam ja…?” To mi je bilo sumnjivo pa sam ušla natrag kroz glavni ulaz kluba u “predulaz” i vidjela sam rodicu kako leži na podu cijela krvava. Taj nervozni muškarac je došao do nje i udario je nogom u glavu, a onda se spustio prema njoj i udario je šakom u glavu. Zatim je pobjegao. Ubrzo je došlo nekoliko ljudi i pomogli su joj da se digne, a onda su stigli policija i Hitna pomoć – kazala je rodica povrijeđene djevojke.

I ona i napadnuta cura napadača su opisale kao sportski građenog muškarca visokog oko 185 centimetara, jačih ramena, dosta kratko ošišane kose, tamnije brade, koji je bio odjeven u crnu majicu kratkih rukava i crne duge hlače.

Kao što je već poznato, pokazalo se da se radi o Toniju Višiću, nekadašnjem juniorskom bokserskom prvaku svijeta, koji se tri dana skrivao pred policijom, da bi se u utorak predao u pratnji svog advokata.

Menadžer me uvjeravao da napadač ne radi u klubu

Napadnuta djevojka sjeća se da su došli policija i Hitna pomoć. Kazala je i da ju je jako boljelo, a da je tada do nje došao muškarac koji se predstavio kao menadžer kluba i počeo je uvjeravati da muškarac koji ju je udario nije zaposlenik kluba. Pokazivao joj je – rekla je djevojka u svojem iskazu – fotografije zaposlenika, a ona mu je govorila kako je uvjerena da je njezin napadač zaposlen u klubu jer je ostao među zadnjima u klubu i bio je odjeven isto kao i konobari i zaštitari.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh