Region

Objavljene prosječne cijene najma turističkih apartmana u Hrvatskoj

Cijene najma turističkih apartmana u junu ove godine u hrvatskom priobalju bile su od 2 do 8 posto više nego lani u svim priobalnim regijama, pri čemu je prosječna dnevna cijena najma u Hrvatskoj za sezonu bila oko 67 eura ili 4 eura viša, a najvišu prosječnu cijenu od 79 eura ili 6 eura više nudili su u srednjoj Dalmaciji, pokazuje junska analiza firme Njuškalo.

Hrvatska - Lotos Travel

Prema podacima kojima raspolažemo, prosječna cijena najma turističkog apartmana izvan sezone u prosjeku iznosi 46 eura, što je za 31 posto povoljnije nego u sezoni, tokom koje se najviša prosječna cijena oglašava u srednjoj Dalmaciji. Njih slijedi Istra sa 72 eura ili oko 3 više nego lani, a potom Kvarner i Primorje s prosječnih 71 euro ili 1 više po danu najma“, ističu iz Njuškala.

Njihovi podaci pokazuju da se najmanje, prosječno oko 50 eura ili i manje, traži za dnevni najam apartmana u kontinentalnoj Hrvatskoj, dok je to u sjevernoj Dalmaciji oko 64 eura, a u južnoj 68 eura, pri čemu je vidljivo da su u svim regijama, osim u kontinentalnoj Hrvatskoj, prosječne cijene dnevnog najma za nekoliko eura više nego lani.

Iznose pritom i podatke za pojedina mjesta i gradove na obali, pa se tako u junu ove godine za cijelu sezonu dnevni najam apartmana na Viru nudio za prosječnih 57 eura, u Zadru i Biogradu na moru za 64 i 65 eura, a u Vidcama za 62 eura.

Uprkos tome, skreću i pažnju da se u području sjeverne Dalmacije može naći apartman za oko 30 eura dnevno, kao i da cijene praktički u istoj destinaciji znaju biti jako različite, pa je tako prosječan dnevni najam apartmana u Pagu 60 eura, a u obližnjoj Novalji puno više ili prosječnih gotovo 80 eura.

U srednjoj Dalmaciji apartmana ima i po 40 eura dnevno, no prosječna cijena je za cijelu regiju puno viša – 73 eura, dok je primjerice u Splitu 86 eura, u Makarskoj 83 eura, a u Omišu oko 77 eura.

Za južnu Dalmaciju kažu da također donosi velike razlike u prosječnim cijenama dnevnog najma turističkih apartmana, koje se kreću od 60 do 150 eura, pri čemu je najviša ili oko 77 eura u Dubrovniku, a najmanja oko 54 eura na Korčuli.

Istra, Kvarner i Primorje su po prosječnim cijenama dosta slične, odnosno dnevni najam apartmana kreće se od 65 do 75 eura, pa je primjerice u Krku taj najam 71 euro, a u Omišlju čak 75 eura, isto kao i u Puli. U Crikvenici je prosječnih 66 eura, u Novom Vindolskom 65 eura, u Poreču 68, a na Rabu i Rijeci 65 i 66 eura, piše “Hina”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh