Region

Crnogorka između zgrada snimila životinju nalik krokodilu

Čitateljka portala agencije “MINA” poslala je redakciji fotografiju životinje koju je vidjela u naselju u blizini brda Gorica, koja jako podsjeća na krokodila.

Krokodil - Blic.rs

Ona je životinju gledala prethodna dva dana na putu do posla, između zgrada. Kako je objasnila, životinja je dugačka oko 30 centimetara i podsjeća na vrstu manjeg krokodila.

Prvi put sam je vidjela u četvrtak na putu prema poslu kada je iskočila ispred automobila. Ista situacija ponovila se jutros. Važno je da neko objasni o kojoj životinji se radi, jer se pojavljuje dva puta u naseljenom mjestu – kazala je građanka koja je željela da ostane anonimna, piše “RTCG“.

Stručnjaci kažu da je se radi o vrsti sivog guštera, karakterističnog za naše podneblje.

To je starija forma vrste sivog guštera, bolje fiziologije stanja, dobro uhranjen, koji je karakterističan za naše podneblje i nije opasan – kazao je profesor biologije Tomislav Tomović za portal Antena M.

Gušter – Mina


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh