Region

Čedomir Jovanović: “Srbija mora pomoći BiH da postane članica EU i NATO”

Lidera LDP-a Čedomir Jovanović ocijenio je danas da Srbija mora ući u Evropsku uniju i NATO i mora se napraviti dogovor sa Prištinom.

Čedomir Jovanović - Tanjug.rs

Kako je objasnio, taj dogovor je prvo u interesu Srbije.

“S druge strane, po svaku cijenu moramo sačuvati mir u regionu, a to znači pomoć Bosni i Hercegovini u njenom nastojanju da ostane jedinstvena, riješi svoje probleme i krene u EU i NATO, kao i da riješimo svoje nesuglasice sa Sjevernom Makedonijom, Hrvatskom i Crnom Gorom”, saopštio je Jovanović, koji smatra da su to preduslovi za opstanak i razvitak Srbije.

Prema njegovim riječima, nakon svih događaja u Srbiji posljednjih mjeseci i razvoja situacije u regionu, nacionalizam dobija nove oblike i protagoniste, navodi “Tanjug”.

Jovanović smatra da alternativa koja treba da zamijeni takav način razmišljanja pomjera dalje granice u većem dijelu srbijanske opozicije, koja, prijepodne, “navodno napada one koji su osuđeni u procesu “državnog udara”, a kriju se u Srbiji, čineći nova nedjela, a popodne im organizuje skupove podrške”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh