Region

Počeli protesti ispred zgrade Predsjedništva Srbije, Vučić se obraća javnosti

Nekoliko stotina nezadovoljnih građana Srbije okupio se ispred zgrade Predsjedništva te zemlje nakon sinoćnjeg protesta u i ispred zgrade RTS-a. Oni su danas došli kako bi ih, kako su rekli, čuo i Aleksandar Vučić koji je tačno u podne najavio konferenciju za medije povodom sinoćnjih dešavanja u Beogradu.

srbija-protesti

11:50 – Deset minuta prije početka obraćanja predsjednika Srbije nekoliko stotina građana je oko zgrade Predsjedništva, ali i brojne medijske ekipe. Početak protesta je zakazan u 11:55 sati, a obraćanje Vučića u 12:00 sati, piše “Klix.ba“.

10:30 – Prema pisanju srbijanskih medija, Vučić je došao u zgradu Predsjedništva.

“Okupljamo se na konferenciji za medije Aleksandra Vučića i čekamo da podnese ostavku najveći lažov u povijesti Srbije”, najavili su iz Saveza za Srbiju.

Protesti “1 od 5 miliona” su u subotu trajali od 18 sati do ponoći, kada su se demonstranti razišli i najavili okupljanje za danas tačno u podne. Demonstrantima nisu ispunjeni sinoćni zahtjevi da njihovi predstavnici dobiju nekoliko minuta prostora uživo u Dnevniku 2 RTS-a.

Sinoćnje proteste osudili su zvaničnici poput premijerke Ane Brnabić i ministra policije Nebojše Stefanovića. Provladini mediji izvještavali su o brojnim incidentima, demoliranju zgrade i povrijeđivanju policajaca, dok su s druge strane demonstranti sve demantovali kazavši da je tokom cijele noći polomljeno samo jedno staklo na vratima RTS-a prilikom ulaska u zgradu.

Zbog sinoćnje situacije Vučić je za danas sazvao vanrednu konferenciju za medije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh