Region

Otac koji je bacio djecu prijavljen za pokušaj četverostrukog teškog ubistva

Muškarca (54) koji je u četvrtak ujutro u Pagu bacio s balkona na prvom spratu porodične kuće svoje četvero djece policija je prijavila za četverostruko teško ubistvo u pokušaju, potvrdila je glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin.

Policija - Vijesti.ba

Kasno poslijepodne ili navečer muškarac će biti priveden pritvorskom nadzorniku u Zadru, ističu u policiji, piše “Fena”.

Nakon počinjenog zvjerstva muškarac se sam prijavio policiji i trenutačno je još uvijek u prostorijama policijske postaje u Pagu gdje traje kriminalistička obrada.

Od četvero djece koju je jutros u Pagu s prvog sprata porodične kuće bacio otac, troje ih je teško povrijeđeno, a najteže 7-godišnja djevojčica koja je na odjelu intenzivne medicine zadarske bolnice stavljena na mehaničko disanje. Zbog pogoršanog zdravstvenog stanja tokom poslijepodneva sanitetskim vozilom bit će prebačena na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar Zagreb, potvrdio je Hini ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Druga, osmogodišnja djevojčica, koja se također nalazi u jedinici intenzivnog liječenja, pri svijesti je i stabilizirana, a ostalo dvoje djece je na hirurgiji, objavili su doktori Opće bolnice Zadar na konferenciji za medije.

Ministrica Nada Murganić, koja je poslijepodne stigla u Zadar kako bi posjetila četvero povrijeđeno djece rekla je novinarima da je u zadarski Centar za socijalnu skrb poslala inspekcijski nadzor i nadzor rada stručnih službi jer su potrebni temeljiti inspekcijski izvidi. Na novinarski upit zašto je porodica s Paga bila u tretmanu centra za socijalnu skrb, ministrica je rekla da je “porodica očito imala neke neprilike i probleme nad izvršavanjem roditeljske skrbi starijeg djeteta koje nije stradalo u ovoj tragediji”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh