Region

UBICU NEĆE DA VIDE NI RODITELJI: Neđeljko samuje u CZ-u, u zatvoru sjedi miran k’o bubica!

Ubicu s Fejsbuka Neđeljka Đurovića (28), koji je osumnjičen da je u nedelju ujutru u Ulici Dimitrija Tucovića na Zvezdari iz čista mira i nasumično zvjerski ubio studenta Miloša Mileusnića (24) iz Čačka, do danas niko od članova porodice nije posjetio u beogradskom Centralnom zatvoru.

Neđeljko Đurović - Instagram

Đuroviću je pritvor od mjesec dana određen nakon saslušanja u Višem tužilaštvu, gdje je iznio odbranu, tvrdeći da sa ubistvom mladog Čačanina nema nikakve veze, kao i to da je istog jutra i on bio žrtva napada grupe mladića. Samo dan ranije nego što je uhapšen, on je u policiji priznao da je ubio Mileusnića, jer je, nakon noći provedene na društvenim mrežama, “shvatio da mu je život bezvrijedan“.

Ne pravi probleme

– Đurović se već četiri dana nalazi u Centralnom zatvoru i za to vrijeme nije ga posjetio niko od članova porodice, ali ni advokat. To znači da mu niko još uvijek nije donio paket sa ličnim stvarima, presvlakom ili sredstvima za higijenu. On zasad nije pravio nikakve probleme, niti je imao incidentne situacije sa drugim zatvorenicima. Miran je i disciplinovan – kazao je za “Kurir” dobro obaviješten izvor i dodao:

– Kada budu odlučili da ga posjete, to će zapravo biti prvi put da će se sa sinom suočiti nakon zločina za koji se sumnja je počinio.

Dosije

Reporteri “Kurira” pokušali su juče da stupe u kontakt sa Neđeljkovim roditeljima, ali se oni nisu javljali na telefon poznat redakciji. Njegov otac Bojica je nakon hapšenja sina izjavio za “Kurir” da je šokiran viješću da je on bio u stanju da počini tako brutalan zločin, tvrdeći da nikada nije bio nasilan ni problematičan. On je, međutim, priznao da je primijetio da mu je sin u posljednje vrijeme bio depresivan i tužan, kao i da nije bio zadovoljan svojim životom.

Ubrzo se, međutim, ispostavilo da je Đurović poznat u požarevačkom kraju po nasilničkom ponašanju, a javnost je posebno šokirala informacija da je prije godinu i po dana pretukao majku, zbog čega mu je sud izrekao mjeru zabrane prilaska.

Postupak je, prema saznanjima “Kurira”, kasnije obustavljen jer je Đurovićeva majka promijenila iskaz tvrdeći da je sin, ipak, nije napao i pretukao.

Majka ubijenog doživjela nervni slom

Violeta Mileusnić, majka ubijenog Miloša, veoma je loše podnijela gubitak sina i u teškom je psihičkom stanju.

– Jedva se držala sve ovo vrijeme, da bi svu snagu izgubila nakon Miloševe sahrane. Toliko joj je bilo loše da su je muž i kćerka naposljetku odveli u bolnicu kako bi dobila stručnu pomoć. Oni su divna i ugledna čačanska porodica i ne znam kako će sve ovo preživjeti – kazao je za “Kurir” izvor blizak porodici Mileusnić.

Sagovornik dodaje da su u veoma teškom psihičkom stanju i Milošev otac Goran, inače čuveni čačanski hirurg, ali i mlađa sestra Aleksandra.

– Zanijemili su od bola, samo oni znaju kako im je. Povukli su se u sebe, gotovo da ne izlaze iz kuće i komuniciraju jedino sa najužim članovima porodice – dodaje sagovornik.

Komšije – opušteno čekao trolu

Komšije kažu da su vidjele Neđeljka Đurovića kako poslije zločina prelazi ulicu, odlazi na stajalište i mirno čeka trolu sa nožem u ruci. Sve to je, kako se sumnja, vidio neko od stanara iz okolnih zgrada u Ulici Dimitrija Tucovića na Zvezdari, a ubicu su snimile i kamere.

– Mislimo da je ušao u trolejbus na liniji 28, kojim se uputio ka Poštanskoj štedionici.

Napao radnike obezbjeđenja

Nakon što je izašao iz trolejbusa, ubica je otišao u Poštansku štedionicu u Ulici kraljice Marije, gdje je napao radnike obezbjeđenja. Zaposleni su nakon izvjesnog vremena uspjeli da ga savladaju, a tek kasnije otkrili su s kim su se zapravo sukobili.

– Mladić je došao do banke i tražio da se posluži toaletom. Međutim, naši radnici su ga zaustavili i objasnili mu da to ne mogu da mu odobre i da bi trebalo da ode u javni toalet. Obezbjeđenje je ubrzo alarmiralo policiju, koja je došla i uhapsila Đurovića – rekao je Siniša Belić, direktor logistike Poštanska štedionica, piše “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh