Politika

Dodik o sastanku u Mostaru: Samo Schmidt nezadovoljan

Јedini koji jučerašnjim razgovorima u Mostaru mogu biti kompletno nezadovoljni su turista Schmidt i svjetski putnici koji BiH žele kolonijalni status, …

Milorad Dodik - Twitter

… a njenim narodima status podanika, napisao je predsjednik bh. entiteta RS i lider SNSD-a Milorad Dodik na društvenoj mreži X.

– Kao učesnik sastanka ohrabren sam činjenicom da smo satima konstruktivno razgovarali i pomjerali stvari u dobrom pravcu. Oko nečega ćemo se dogovoriti brže, oko nekih stvari sporije, ali činjenica da naše radne grupe ulažu trud u rješenja, a mi u njihovu implementaciju govori da postoji volja, da vjerujemo u sopstvenu demokratiju, a ne u tuđu demonstraciju sile i nepoštovanja prema nama – rekao je Dodik.

On ističe da EU ne može biti kompletna bez RS i BiH u svom sastavu.

– Od EU očekujem da vrednuje činjenicu da je evropski put naš zajednički cilj u vezi s kojim imamo saglasnost i na kojem zajedno radimo već godinu dana. EU ne može biti kompletna bez RS i BiH u svom sastavu jer je ona nastala kao mirovni i demokratski projekat da se zaustave vjekovni konflikti u Evropi. I EU i BiH, procesima u kojima odlučuju njihovi lideri, opredjeljuju se jesu li instrument kratkoročnih geopolitičkih interesa u ovim komplikovanim vremenima ili služe ciljevima i narodima koji u njima žive – naveo je Dodik.

Dodik kaže da nikada neće odustati od služenja interesima naroda koji ga je demokratski birao.

– Јedno je sigurno – neću odustati od služenja interesima naroda koji me je demokratski birao i boriću se za naše pravo na istoriju koju pišemo hiljadu godina. Ukratko, BiH može funkcionisati samo kao mala EU ili ne može nikako. Puna razgovora i kompromisa koji nisu po volji svakome, ali ne smiju biti na štetu nikome – rekao je Dodik.

(Vijesti.ba)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh