Politika

Orban prihvatio najviše odlikovanje RS-a povodom 9. januara

U banjalučkom Banskom dvoru, povodom neustavnog Dana RS-a, predsjednik entiteta Milorad Dodik uručit će odlikovanja pojedincima i institucijama.

RTRS

Među dobitnicima odlikovanja bit će i mađarski premijer Viktor Orban. Ipak, on neće prisustvovati današnjoj ceremoniji u Banjoj Luci.

– Danas kada slavimo 9. januar, mi se sjećamo sa ponosom i svih zaslužnih za njeno bitisanje i postojanje. Pažljivo sam pratio sa svojim saradnicima sve aktivnosti i odlučili smo da odlukujemo one koji su ostavili trag iza sebe. Јedan od njih jeste i premijer Mađarske Viktor Orban, koji je sa zadovoljstvom prihvatio ga, i negdje u februaru primiće ga i lično , istakao je Dodik.

– Predsjednik Mađarske Viktor Orban je prihvatio da dobije najviše odlikovanje Republike Srpske, to je ponos Republike i zahvalnost čovjeku koji je spreman da nas uvaži kao realnu političku činjenicu, rekao je Dodik.

Dodik je podsjetio da je ovo odlikovanje prošli put dobio predsjednik Rusije Vladimir Putin, ističući da su prijatelji RS-a, koliko god da ih ima, spremni da to kažu, što se nije moglo čuti doskora, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh