Politika

Vladimir Putin komentarisao situaciju u BiH

Ruski predsjednik Vladimir Putin održao je veliku godišnju press konferenciju u Moskvi koja je prošle godine je bila otkazana zbog rata u Ukrajini.

Vladimir Putin - Twitter

Predsjednik Rusije se osvrnuo na brojne teme, a tokom svog obraćanja je spomenuo i BiH. Naime, na press konferenciji je bilo blizu 600 novinara iz cijelog svijeta, a prisutan je bio i novinar iz manjeg. bh entiteta.

– Znate kakva je politička situacija u Bosni, ona je de facto zapadni protektorat, optužuju Republiku Srpsku da podržava Rusiju i “širi zloćudni ruski utjecaj”. U Srbiji ne postoji nijedan ruski medij, ali je poplava zapadnih medija – poručio je novinar.On je upitao kako Putin vidi budućnost RS i cijelog regiona.

– Naše procjene ove situacije i vašeg političkog vodstva se potpuno poklapaju. Zaista je šteta što nema ruskih medija, RT ovdje nije prihvaćen, zar ne? Pitat ću svoje kolege sa RT-a i iz VGTRK-a da vide šta se može uraditi – odgovorio je Putin.
On je, također, poručio da budućnost moraju određivati ​​ljudi koji žive na ovoj teritoriji, bez obzira na odluke koje im se nameću.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh