Politika

Komšić: Najviše stradaju civili, to je najveće zlo koje se moglo desiti

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić govorio je danas u Tuzli o situaciji na Bliskom Istoku i napadima na Gazu.

Željko Komšić - Twitter

Komšić je rekao da je iznenađen nekritičkom podrškom onome što Izrael radi.

– Bojim se da će najviše stradati civili i u Izraelu i Palestini. To je najveće zlo koje se moglo desiti i njima i nama, jer ne možete da ne osjećate empatiju prema civilima, nemoćnima i djeci, bez obzira na to o kome se radi.

Bojim se da će nekritička podrška ovome što radi Izrael, kada je riječ o Gazi i Palestincima, napraviti provaliju u globalnim odnosima Zapada, kojem i mi pripadamo, i islamskog svijeta generalno.

Zbog toga je ova situacija opasna i nepredvidiva i sam Bog zna gdje to može otići. Nadam se da će kod onih koji imaju moć prevladati hladna glava, prema onima koji ginu, na svim stranama. Empatiju moramo pokazati prema nevinim žrtvama, onima koji pate i ginu, bez obzira na kojoj strani – rekao je Komšić, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh