Politika

Benjamina Karić u ranim jutarnjim satima ispunila obećanje: “Tvrtko, preko puta zgrade Predsjedništva BiH, gdje i pripada!”

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić bez svečanih vrpci i ceremonija u ranim jutarnjim satima postavila je spomenik kralju Tvrtku I Kotromaniću.

Obećala sam da će naše Sarajevo dobiti spomenik bosanskom kralju Tvrtku I Kotromaniću, a danas, na dan potpisivanja Povelje Kulina bana, svoje obećanje sam ispunila, napisala je Karić iznad objavljene fotografije.

Bosanski kralj Tvrtko, preko puta zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ondje gdje i pripada!

Podsjetimo, akademski kipar, profesor Stijepo Gavrić, autor je prekrasnog djela.

Tvrtko Kotromanić je bio bosanski ban koji je 1377. godine krunisan za kralja Srbima, Bosni, Pomorju i zapadnim stranama, kako se navodi u autentičnoj povelji iz 1378. godine koja se nalazi u Dubrovniku, piše PRESS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh