Politika

Kemal Ademović u posjeti Kuvajtu

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Kemal Ademović na poziv Parlamenta Kuvajta boravi u posjeti toj zemlji.

Kemal Ademović u posjeti Kuvajtu - vijesti.ba

Tokom posjete, Ademović je održao sastanak sa potpredsjednikom Parlamenta Kuvajta Muhamedom Al-Barrakom.

“Na sastanku je razgovarano o odnosima između dvije zemlje, te je istaknuto da ne postoje otvorena pitanja i da Kuvajt i BiH imaju dobru saradnju.- stoji u sopćenju iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda.

Fokus razgovora bio je i na razmatranju mogućnosti za ukidanje viza za građane Bosne i Hercegovine, poslovnim mogućnostima koje se u narednom periodu otvaraju za bh. kompanije u Kuvajtu, potom na kuvajtskim investicijama u BiH, te jačanju parlamentarne saradnje dvije države.

Potpredsjednik Parlamenta Kuvajta Al-Barrak zahvalio se na posjeti, te je najavio angažman na ispunjenju navedenih prijedloga, pišu Vijesti.

Sagovornici su se usaglasili da je potrebno intenzivirati radne posjete i saradnju, s posebnim osvrtom na parlamentarni nivo odnosa.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh