Politika

Bećirović i Komšić sa Rosensaftom razgovarali o holokaustu i genocidu

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović sastali su se danas u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari sa potpredsjednikom Svjetskog jevrejskog kongresa Menachemom Rosensaftom.

Bećirović i Komšić sa Rosensaftom - vijesti.ba

Tokom sastanka je razgovarano o Holokaustu i Genocidu, te je ocijenjeno da je o tim pitanjima nužno jasno odrediti pozicije oko kojih ne može biti nikakvih kompromisa.

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović pozdravili su inteziviranje saradnje između Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari i Svjetskog jevrejskog kongresa.

Kao imperativ naglašeno je upoznavanje mlađih generacija sa razmjerama tragedija poput Holokausta i Genocida, te je navadeno da Bosanci i Hercegovci i Jevreji diljem svijeta trebaju sarađivati i učiti jedni od drugih, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh