Politika

Potvrđena optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića zbog krivičnog djela povreda prava iz radnog odnosa, saopćili su iz Tužilaštva KS.

Ibrahim Hadžibajrić - Depo.ba

Hadžibajrić se tereti da je od marta 2020. do marta 2021. godine nezakonito otpustio šest državnih službenika i namještenika u Općini Stari Grad, piše BHRT.

Za glavni pretres postupajući tužilac predložio je sudu saslušanje 26 svjedoka, vještaka medicinkse struke i izvođenje više od 200 materijalnih dokaza.

Pripadnici policijskih agencija jutros su započeli pretrese na nekoliko lokacija u Sarajevu u okviru akcije kodnog naziva “Start”. Aktivnosti se provode u koordinaciji sa EUROPOL-om, a odnose se na kaznena djela organiziranog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna kaznena djela zlouporabe položaja ili ovlasti i primanje i davanje dara.

Akcija se odnosi na više od 10 fizičkih i pravnih osoba, koje se sumnjiče za organizirani krminal i zlouporabe u višemilionskim iznosima, a aktivnosti se provode na više od 20 lokacija.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo pretraživali su tom prilikom i kabinet načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahima Hadžibajrića.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh