Politika

Foto: Traju protesti ispred Parlamenta FBiH

Uporedo sa sjednicom Parlamenta FBiH, pred zgradom traju protesti više stotina građana nezadovoljnih nametnutom odlukom visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta, …

protesti ispred Parlamenta FBiH - vijesti.ba

… koja se tiče načina imenovanja ovog, ali i budućeg saziva Federalne vlade.

Zgradu Parlamenta osiguravaju pojačane policijske snage, a sjednicu prati veliki broj novinarskih ekipa.

Kako je uime organizatora mirnog okupljanja medijima kazao Suad Đozić, „visoki predstavnik novom odlukom, definitivno, ruši Dejtonski mirovni sporazum“.

Izrazio je nezadovoljstvo zbog nametnutog „ad-hoc“, privremenog rješenja te, kako je kazao, preferiranja etničkog na uštrb građanskog, a time i koncepta koji pogoduje stalnim blokadama i opstrukcijama funkcioniranja države.

– Nije principijelno, ni moralno, niti je u skladu s pravilima igre – kazao je Đozić, navodeći kako se na taj način ruši Dejtonski sporazum i građanski koncept organiziranja države.

Naveo je, istovremeno, kako je Restart BiH posljednja linija odbrane građanske Bosne i Hercegovine i da će na tom planu istrajati, bez obzira na ponašanje političkih stranaka koje, postupaju vođene partikularnim, a nerijetko, i ličnim interesima, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh