Politika

Vijeće ministara BiH danas razmatra Izvještaj o radu

Sjednica Vijeća ministara BiH održat će se danas u Sarajevu na kojoj bi se trebala između ostalog razmatrati Informacija o realizaciji projekta upravljanja slivom rijeke Drine na zapadnom Balkanu. Sjednica je zakazana u 11 sati.

Vijeće ministara BiH - News-blic.com

Predlagač ove informacije je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, koje je i podnosilac izvještaja o realizaciji mape puta s ciljem stvaranja uslova za izvoz proizvoda životinjskog i biljnog porijekla u BiH.

Javne investicije

Ministri će razmatrati i Nacrt prijedloga programa javnih investicija BiH za period od 2023. do 2025. godine, a na osnovu prijedloga Ministarstva finansija i trezora..

Također, planirana je rasprava o Prijedlogu odluke o usvajanju plana repatrijacije i programa reintegracije, rehabilitacije i resocijalizacije državljana BiH, povratnika iz zona sukoba Sirije i Iraka.

Ministri bi trebali razmatrati Izvještaj o radu Instituta za metrologiju BiH za prošlu godinu i izvještaj o radu Instituta za nestala lica BiH.

Razmatranje izvještaja

Prijedlog mišljenja o prijedlogu zakona o dopuni Krivičnog zakona BiH također se nalazi na dnevnom redu, a osim toga razmatrat će se i Izvještaj o radu Vijeća ministara za 2021. godinu i Izvještaja o radu Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Dnevni red broji 99 tačaka, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh