Politika

HADŽIKADIĆ RAZGOVARAO SA AMERIČKIM ZVANIČNICIMA O MOGUĆIM INVESTICIJAMA U BiH

Prethodnih nekoliko dana sam imao priliku sastajati se sa američkim zvaničnicima u državi Utah.

RAZGOVAR SA AMERIČKIM ZVANIČNICIMA O MOGUĆIM INVESTICIJAMA U BiH - pr / Haber.ba

Zajedno sa Sanjinom Bilalagićem i Adisom Alagićem sam razgovarao sa savjetnicima kongresmena Chrisa Stewarta i predstavnikom u parlamentu te savezne države, Jefferson S. Burtonom, kao i sa predstavnicima World Trade Centra u Salt Lake City-u, uključujući i Charlotte Serage, menadžericu za globalne investicije.

Započeli smo razgovore za postizanje političkih i privrednih dogovora, koji mogu voditi do korisnih prijedloga za poboljšanje bezbjednosne situacije u Bosni i Hercegovini, kao i definisanje prioriteta za razvoj privrede Bosne i Hercegovine, poslovne saradnje privrednika Utaha i Bosne i Hercegovine i investicija za Bosnu i Hercegovinu.

Svaki od ovih razgovora mi je pokazao da Bosna i Hercegovina ima otvorena vrata u svijetu i da naše dosadašnje rukovodstvo nije imalo dovoljno mudrosti da iskoristi dobru volju prijatelja naše države da pomognu.

Sve je do nas. Moramo pokazati svijetu da imamo snagu, znanje i mudrost i da ova država može biti prosperitetna i snažna. Kada uradimo što možemo, tek tada imamo pravo očekivati da nam drugi pomognu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh