Politika

Dodik: Imovina RS je imovina RS, tu ne pomažu bonske ovlasti

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je imovina RS imovina RS i tu ne pomažu ni bonska, niti bilo kakva ovlaštenja.

Milorad Dodik - Pixsell

Najbolji sinovi RS nisu izginuli da bi neizabrani Nijemac Christian Schmidt krčmio ono za šta su dali najvrednije – rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše odluku visokog predstavnika u BiH da obustavi Zakon o nepokretnoj imovini RS koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

Dodik je podsjetio da je pitanje imovine riješeno 1995. godine u Dejtonu i “samo neizabrani i nepotvrđeni stranac, poput Christiana Schmidta, može da se bavi pitanjima koja su u Ustavu BiH već riješena“.

On je ocijenio da je potez Schmidta kič i šund politike na koju su ga natjerali oni koji su pitanje imovine protivustavno aktuelizovali.

Partnere u FBiH pozivam da se poštuju Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum, a gospodinu Schmidtu preporučujem da kupi kartu za Njemačku u jednom pravcu. Danas mu je istekao godišnji odmor – dodao je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh