Politika

Trifunović o Dodiku i srednjem prstu: Pokazao nam ga je svima

Švedska političarka je dala ostavku i izvinila se kada je u šali i sa osmjehom mahnula prstom novinarima koji su je čekali da od nje uzmu izjavu.

Aleksandar Trifunović - Buka

Aleksandar Trifunović, urednik portala Buka na Facebooku je komentirao današnje skandalozno ponašanje Milorada Dodika koji je novinarima ispred zgrade Tužilaštva pokazao srednji prst.

– Švedska političarka je onomad u šali i sa osmjehom mahnula prstom novinarima koji su je čekali da od nje uzmu izjavu. Premijer je isti dan od nje tražio ostavku, smatrajući da se na taj način ponijela nepristojno ne samo prema novinarima, nego, što je mnogo važnije, prema javnosti. Ona je momentalno dala ostavku i izvinila se zbog svog postupka. E sad, Dodik je danas pokazao novinarima i javnosti ne bilo koji prst, nego da izvinete pokazao je k****c, sa takvom opuštenošću i ležerošću, koja može da zbuni samo neupućene u njegov lik i djelo. Dodao je da Dodik, ne samo da se nije izvinio, nego je našao za shodno da svoj primitivizam i objasni, da je njegov k***c bio namijenjen samo rijetkim, a ne svim, novinarima – naveo je Trifunović.

U pravu je, jer budimo realni većina novinara, kao i javnost u većini uživaju o ovakvim vulgarnim potezima najpopularnijeg i najmoćnijeg srpskog političara. Sada se upravo dok ovo pišem klibere po redakcijama, kafanama i kancelarijama i komentarišu, e neka im je pokazao k***c, ne shvatajući da nam ga je pokazao i pokazuje svima. Dodik je danas samo materijalizovao ono što figurativno radi svakodnevno više od decenije, zapišava bezobzirno te rijetke novinare koji ga pitaju konkretna pitanja, a preko nje i svekoliku javnost jer mu se može.

A može mu se jer to k*****e nikad neće doći njemu na naplatu, kao u Švedskoj, nego toj istoj javnosti koja ga obožava, i kojoj je od tog zapišavanja i ponižavanja valjda lijepo i toplo, pa će na izborima opet glasati za njega, a onda će nastaviti kao i on sam, da reži na te rijetke novinare koji se umjesto njih pitaju – pa dobro ljudi da li ste normalni, da li vam je ovog zapišavanja i ponižavanja dosta – upitao je Trifunović na kraju, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh