Politika

Mirko Šarović: Zakon o VSTV-u RS je obmana

Zakon o visokom sudskom i tužilačkom savjetu Republike Srpske predstavlja platformu SNSD-a za naredne izbore – istakao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke nakon sjednice Predsjedništva SDS koja je održana danas u Banjaluci.

Mirko Šarović - RTVBN.com

„Taj zakon je koncipiran samo da posluži svrsi kao bazna platforma za izbornu kampanju koju će SNSD voditi i mi tu ne želimo da budemo saučesnici. Jeste li ikad čuli, bilo gdje da se donosi zakon koji će stupiti na snagu za godinu dana?“ – upitao je Šarović, prenosi Fena.

On je kazao da ovaj zakon treba da posluži SNSD-u da dobiju naklonost birača a nije dio realanog plana i namjere.

„Stručna javnost i istaknuti pravnici su isključeni iz pripreme ovog dokumenta a zakon je pripremljen u nekim političkim kabinetima. Da je namjera stvarna, u prvom redu Narodne skupštine danas bi sjedili najistaknutiji pravnici i sudije Ustavnog suda.“ – poručio je lider SDS-a.

On kaže da je namjera SNSD-a u javnosti stvoriti privid da se vraćaju nadležnosti Republici Srpskoj.

„Mi jesmo za vraćanje nadležnosti ali nećemo da učestujemo u prevarama SNSD-a čiji je cilj samo stvoriti privid vraćanja nadležnosti. Ovim zakon se ne stavlja van snage rad Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH što govori o stvarnim prevarnim namjerama SNSD-a“ – kazao je Šarović i dodao:

„Obmanjuju građane da im povjeruju da su oni ti koji kao vraćaju nadležnosti a to sve rade samo zbog izbora. Kako bi za sebe obezbijedili još jedan mandat od četiri godine.“


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh