Politika

Mirko Šarović: Očigledno je da Dodik odustaje

SDS više neće čekati već će u skorom periodu dati vlastiti stav kako da se riješi politička kriza u BiH po pitanju Inzkove odluke, kao i pitanje odluka Ustavnog suda BiH.

Mirko Šarović - RTVBN.com

Vlast, u namjeri da krizu prenese u 2022. godinu nije poduzela nijedan potez i SDS će preuzeti stvari u svoje ruke – jedan je od najvažnijih zaključaka danas završene sjednice Glavnog odbora SDS.

Poručio je ovo Mirko Šarović, predsjednik SDS, ističući da je i lično zainteresovan da govori na posebnoj sjednici o vraćanju nadležnosti RS.

– Doći ću na posebnu sjednicu NSRS jer je ovo pitanje koje mene suštinski interesuje. Nađite ijednu odluku kojom je prenesena nadležnost na nivo BiH koju je potpisao ili za koju je digao ruku Mirko Šarović. Zbog tih stvari sam bio u zatvoru i sankcionisan 9 godina od strane visokog predstavnika. Dodik nema nikakvo pravo da glumi nekog narodnog heroja i da se kocka sa RS – poručio je Šarović.

Navodi da je Dodik očigledno reterirao i namjerava da kupi vrijeme odgađajući termin posebne sjednice NSRS.

– Očigledno odustaju od vraćanja nadležnosti a da su sve aktivnosti vođene isključivo da bi se popravio poljuljani rejting SNSD i njegovog lidera. Narodna skuppština je pravo mjesto da razobličimo lažnu politiku SNSD-a – istakao je Šarović.

Predsjednik SDS je poručio da je očigledno da Dodik nastoji da ovu krizu prenese u 2022. godinu i da na krilima te krize osvoje još jedan četverogodišnji mandat.

– Odgovorićemo na ova pitanja na sjednici NSRS jer je SDS državotovorna stranka i politička organizacija koja je RS politički obezbijedila sve ove nadležnosti koje su izgubljene isključivo radom SNSD-a. Mi ćemo i dalje postupati patriotski i u interesu našeg naroda, ne dovodeći RS u pitanje ni na koji način – poruka je Mirka Šarovića.

U fokusu Glavnog odbora SDS bile su životne teme koje se tiču enormnih poskupljenja, inflacije i pada životnog standarda kao jedna od pitanja od vrhunske važnosti za građane RS, kao i pitanje položaja boračke populacije u RS.

– Insistiraćemo da se pitanja boračke populacije, uprkos odbijanju vlasti, stave na dnevni red NSRS. Vlast svim silama pokušava da spriječi održavanje tematske sjednice o pravima boraca. SDS će pokrenuti inicijativu skupljanja potpisa za održavanje posebne sjednice i zakazaćemo tu sjednicu sa 28 potpisa koliko je potrebno prema poslovniku. Narodna skupština je pravo mjesto na kome treba da raspravljamo o položaju boračke populacije – zaključio je Šarović, piše BN.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh