Politika

Alen Šeranić: Kapaciteti koje imamo možda ne budu dovoljni

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić rekao je da će predložiti Republičkom štabu za vanredne situacije da smanje programi rada bolnica, odnosno da se hitno zbrinu pacijenti koji zahtijevaju takvo zbrinjavanje.

Alen Šeranić - RTRS.tv

Šeranić je, nakon sastanka sa direktorima bolnica u RS o organizaciji bolničkih kapaciteta za zbrinjavanje povećanog broja pacijenata oboljelih od kovida 19, potvrdio da Bolnica Gradiška prelazi u kovid režim, prenosi RTRS.

Šeranić je podsjetio da je broj hospitalizovanih lica, prema posljednjim podacima, dostigao 1.000, te da je epidemiološka situacija teška.

Kapaciteti koje imamo u narednim danima možda ne budu dovoljni i morat ćemo da otvaramo nove. Banja Slatina je spremna“, rekao je ministar.

Šeranić je rekao da je na današnjem sastanku konstatovano da ima dovoljno zaštitne opreme i lijekova.

Banjaluci je održan sastanak ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Alena Šeranića sa direktorima bolnica u RS o organizaciji bolničkih kapaciteta za zbrinjavanje povećanog broja pacijenata oboljelih od kovida 19.

Sastanku su prisustvovali i direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS Dejan Kusturić i direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh