Politika

Oglasio se poraženi Fikret Prevljak: “Ubjedljivo sam izgubio, planiram ponuditi ostavku u KO SDA Sarajevo”

Fikret Prevljak, kandidat za načelnika Općine Ilidža, najavio je da će ponuditi ostavku na poziciju predsjednika Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije.

Fikret Prevljak - Pressmedia.ba

Nismo očekivali ovakve rezultate, ali s obzirom na to da je Četvorka navalila na jednoga desilo se što se desilo. SDA je na Ilidži prva po rezultatima. Kad je riječ o mojoj kandidaturi za načelnika ubjedljivo smo izgubili. Volju naroda treba poštovati. Pošto smo demokratska država i stranka mi ćemo to poštovati”, kazao je Prevljak.

Upitan da li će podnijeti ostavku na poziciju predsjednika Kantonalnog odbora SDA, Prevljak kaže da to planira uraditi.

Kad izgubiš i doživiš poraz red bi bio da ponudiš ostavku da se to usvoji”, kazao je Prevljak, dodavši da će njegovi dalji planovi ovisiti od Općinskog i Kantonalnog odbara, kao i od Predsjedništva SDA.

Napominje da će SDA biti opoziciona stranka na Ilidži i da se nada da će Četvorka dobro raditi.

Nermin Muzur, kandidat Naroda i pravde, osvojio je na Ilidži 16.863 glasova, dok je Fikret Prevljak, kandidat SDA, osvojio 7.945 glasova, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh