Politika

IZETBEGOVIĆ O IZBORNOM ZAKONODAVSTVU: “Ako budem morao birati između Čovića i Komšića, odabrat ću

Ljubiću je data ta uloga da daje takve izjave i pokušava nas prepasti. Međutim, nema ništa od toga. O trećem entitetu nema govora, ne mogu ga nacrtati na karti, a kamoli napraviti – kategorično je kazao Izetbegović.

Bakir Izetbegović - Screenshot

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović večeras je gostujući u emisiji Pressing, televizije N1, odgovarajući na pitanje o pritiscima HDZ-a i HNS-a u vezi sa izmjenama izbornog zakona, kazao da bi u situaciji kada bi morao birati između Komšića i Čovića izabrao Komšića.

– Odabrat ću patriote koji vole ovu zemlju, i inače radit ću na tome da ljevičare što više privučem uz SDA. Ako Čović nastavi sa pritiscima, slučaj Komšić će se spustiti na niže nivoe, da se razbiju ti mehanizmi koje zloupotrebljava HDZ. Pozivam Čovića da se dogovori sa Bošnjacima, da se napravi normalna država – rekao je Izetbegović.

Odgovorio je i na upit o izjavi Bože Ljubića koji je spomenuo i “neka druga rješenja”, odnosno i teritorijalni preustroj ukoliko se do kraja godine ne izmijeni Izborni zakon.

– Ljubiću je data ta uloga da daje takve izjave i pokušava nas prepasti. Međutim, nema ništa od toga. O trećem entitetu nema govora, ne mogu ga nacrtati na karti, a kamoli napraviti – kategorično je kazao Izetbegović,piše Slobodnabosna

Također je kazao kako nije optimista da će se postići dogovor o promjenama Izbornog zakona, ali i dodao: “Nisam bio optimista ni za Mostar pa smo uspjeli”.

Kazao je i kako je HDZ obesmislio izbore, zbog čega još imamo istu Vladu FBiH, da je zaustvio popunjavanje Ustavnog suda i to bez obrazloženja, ocijenivši da je to jako štetna politika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh