Politika

Dragan Mektić o broju zaraženih u RS-u: “Vidite sa FBiH šta oni rade, jer vi očigledno nešto krivo delate”

Prema posljednjem izvještaju Ministarstva zdravlja Republike Srpske od 417 testiranih uzoraka koronavirus je potvrđen kod 12 osoba.

Dragan Mektić - Glassrpske.com

Istovremeno, u Federaciji BiH broj novozaraženih je zanemariv.

Tako su prema posljednjim informacijama iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u posljednja 24 sata testirana 462 uzorka i svi su negativni. U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla urađeno je 59 testova na koronavirus, a od toga su dva pozitivna, prenosi “Faktor“.

Opet, a u Federaciji nijedan, pa vidite sa njima šta oni rade jer vi očigledno naopako delate – napisao je Mektić jutros na svom Twitter nalogu nakon što su saopšteni rezultati testiranja iz Ministarstva zdravlja RS-a i KCUS-a.

Nešto ranije Mektoć je također komentirao:

Očigledno da su se ovim problemom bavili nekompetentni ljudi u vlasti RS-a, kao i da imamo najveću stopu smrtnosti od COVID-a u Evropi, ukazuje na činjenicu da njihove mjere nisu dale nikakve rezultate. Ko je sve bio u Kriznom štabu i ne čudi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh