Politika

“Lord” Emir otpao zbog Asima

Kantonalni odbor SDA donio je sinoć odluku da predloži nove ministre u Vladi Kantona Sarajevo.

Emir Hadžihafizbegović - Depo.ba

Tako je odlučeno da umjesto ranije predloženih Emira Hadžihafizbegovića i Senada Hasanspahića, na sjednici Skupštine KS koja počinje u 10 sati, budu imenovani Kenan Alikadić i Hajrudin Grabovica.

KO SDA Grabovicu je predložio za ministra za boračka pitanja, a Alikadića za ministra za kulturu i sport.

Ova odluka dolazi nakon afere “Asim” i objavljivanja snimka u kojoj se spominju imena Hadžihafizbegovića i Hasanspahića.

Ova informacija potvrđena je u Klubu SDA u Skupštini KS.

”Nismo željeli da novi premijer i nova Vlada budu taoci unutarstranačkih odnosa u SDA”, rečeno je za “Avaz” iz stranke.

Podsjetimo, na snimci koji je objavio Semir Efendić, čuje se da su preko “Glumca” (Hadžihafizbegović) i “Cvrleta” (Hasanspahić) Asim Sarajlić i zastupnik SDA Sabahudin Delalić obećavaju završiti zaposlenje supruge izaslanika koji je trebao, zauzvrat, glasati za Fikreta Prevljaka, a ne za Efendića na nedavnim izborima za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, piše “Bljesak“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh