Politika

Raskol u Čovićevoj stranci: Osniva se nova stranka – HDZ HB?

Vlast u Kantonu 10 još nije uspostavljena zbog raskola dvije struje unutar HDZ BiH Kantona 10 (tzv. HB-a), livanjske i duvanjske.

Dragan Čović - SlobodnaEvropa.org

Nova stranka pod nazivom HDZ HB osniva se u Tomislavgradu, neslužbeno saznaje “Bljesak“.

Ovu informaciju za “Bljesak” je odbio komentarisati Ivan Vukadin, aktuelni načelnik Općine Tomislavgrad koji se neslužbeno spominje kao osnivač ove nove stranke, negiravši je.

Inače, Vlast u Kantonu 10 još nije uspostavljena zbog raskola dvije struje unutar HDZ BiH Kantona 10 (tzv. HB-a), livanjske i duvanjske.

Naime, Kantonalni odbor HDZ-a BiH Kantona 10 kandidovao je za tu poziciju aktuelnog predsjednika Vlade Kantona 10 i predsjednika Gradskog odbora HDZ-a BiH Livno Ivana Jozića.

Međutim, šest skupštinskih zastupnika HDZ-a BiH koji dolaze iz tomislavgradske organizacije HDZ-a BiH, koji imaju većinu u Klubu HDZ-a BiH i Klubu hrvatskih zastupnika, ignorisali su tu odluku te su u skupštinsku proceduru uputili kandidaturu Ivana Vukadina, aktuelnog načelnika općine Tomislavgrad.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh