Politika

Duel Konakovića i Radončića na FB: Ministar sigurnosti tvrdi da mu je hakiran profil

Predsjednik SBB-a i ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić izjavio je večeras da mu je hakiran profil na Facebooku.

Fahrudin Radončić i Elmedin Konaković - Instagram/Radiosarajevo.ba

Sve je počelo kada je Radončić (ili “Radončić”) napisao objave na profile Elmedina Konakovića, lidera stranke Narod i Pravda. Radončić je Konakovića optužio za kriminal, ali je stigao brzi odgovor.

Napade me Fahrudin Radončić na mom zidu, napisa nesto o tenderima iz saobraćaja, optuži me za kriminal. Mi ga malo propitali, on izbrisa komentar i pobježe. Nesigurni ministar sigurnosti. Zadokumentovali smo ga“, odgovorio je Konaković.

Detalji prepiske – Screenshot/Facebook

Nakon toga je Radončić na Instragramu objavio da mu je hakiran Facebook nalog.

Dok u Zagrebu vršim posljednje pripreme za sutrašnji i veoma važan sastanak s ministrom unutrašnjih poslova Hrvatske, gospodinom Davorom Božinovićem, moji saradnici me upozoravaju da neko u moje ime obmanjuje građane i u moje ime tobože komentira gospodina Elmedina Konakovića. Nezavisno od naših političkih razlika, želim obavijestiti javnost da zaista ne osjećam ni najmanju potrebu za javnu komunikaciju ili polemiku u prvom licu s gospodinom Konakovićem. Očigledno, nekome je hakeru bilo dosadno i pokušat ćemo naći o kome se radi. Ili, možda, Konakoviću imponuje da ga jedan Radončić javno primjećuje, pa u očaju zbog vaskrsnuća Bašićeve rahmetli nane, traži mrvicu nezasluženog publiciteta“, napisao je Radončić na Instagramu, prenosi “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh