Politika

Dragan Mektić o paljenju automobila: “To je osveta, učinjeno je pod političkim uticajem”

Dragan Mektić je komentarisao sinoćnji incident u Bijeljini kada zapaljen automobil njegovog bivšeg savjetnika i nekadašnjeg direktora Pavlović banke Andrije Kulića.

Dragan Mektić - Twitter

Mektić je ovaj napad ocijenio osvetom kriminalnih grupa i vlasti, piše “N1“.

“Jednom mom bivšem savjetniku noćas je zapaljeno auto. Ja to mogu da dovedem u vezu sa organizovanim kriminalom i slanjem poruka svima onima koji budu na bilo koji način išta govorili o kriminalu i o korupcijiu ove vlasti, da će na takav način s njima biti obračunavano”, rekao je Mektić te dodao:

“Taj čovjek, koji je bio moj savjetnik, je svjedok u nekoliko postupaka pred Tužilaštvom i Sudom BiH i ovo mu je, po mojoj ličnoj ocjeni, osveta. Ovo doživljavam kao neku vrstu poruke meni u smislu ko god se bude usprotivio političkoj i kriminalnoj sprezi ovdje u BiH da će biti na takav način prema njima postupano.”

Mektić je zaključio da je napad učinjen “pod okriljem vlasti”:

“Tvrdim da ovo nije mogao nikako da bude nekakav poseban izolovan slučaj da čovjeku zapalite auto, nego je to učinjeno pod političkim uticajem, pod okriljem vlasti zajedno u sprezi sa kriminalnim grupama.”

Kulićev reno je zapaljen u Bijeljini oko 11.25 sati, vatru na automobilu su ugasili vatrogasci, a policija vrši istragu s ciljem otkrivanja počinilaca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh