Politika

Dragan Mektić došao na saslušanje u Tužilaštvo BiH: “Kad ovo prođe još ću ih direktnije prozivati”

Dragan Mektić, koji na funkciji ministra sigurnosti BiH broji posljednje sate, jutros je došao saslušanje u Tužilaštvu BiH.

No image - Haber.ba

Novinarima je prije toga poručio kako je riječ o stalnom pokušaju njegove diskreditacije.

Pozvan je zbog istrage o projektu regionalnog karaktera u kojem su učestvovale Bosna i Hercegovina i Crna Gora, a kojeg je finansirala Evropska unija.

Ovi pozivi su stalni pokušaj moje diskreditacije, dovođenje u vezu s nekim kriminalom zato što sam organizovao proteste, zato što sam govorio da je to institucija koja urušava ustavni i pravni poredak ove države“, kazao je Mektić.

Napomenuo je kako su izvučeni određeni ugovori iz 2013. godine kada nije uopšte bio ministar.

Ugovor je besprijekorno implementiran, 200 hiljada KM je bilo od Evropske unje. Postojao je evropski upravni odbor koji je provjeravao svaku transakciju“, rekao je Mektić.

Dodao je kako je nezavisna revizorska kuću vršila provjeru i nije našla nikakvu primjedbu.

Opet prave neku farsu, da mene dovedu ovdje, da se stalno u medijima plasira priča kako sam uvezan s nekim kriminalom samo zato što sam ih prozivao javno da su najveći problem ove države“, kategoričan je Mektić.

Napominje kako je ovo deveta ili deseta istraga koju Tužilaštvo pokreće protiv njega.

Za SOA-u, kada sam iznio da pokušava da vrbuje naše građane, tri krivična djela sam dobio i saslušavan sam odmah sutradan“, istakao je Mektić.

Poručio je kako neće prestati s prozivkama.

Ovu priču kad završim onda ću biti konkretniji i direktniji. Neću da budem žrtva bolesnika u Tužilaštvu“, zaključio je ministar Dragan Mektić, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh