Politika

Elmedin Konaković: “Objekat na elitnoj lokaciji na Ilidži je plaćen 13.000 eura, a vrijedi 15 puta više”

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković izjavio je na današnjoj sjednici u Sarajevu da je objekat na elitnoj lokaciji, pored hotela Hills na Ilidži, plaćen 13.083 eura sa računa sina načelnika Općine Ilidža Senaida Memića.

Elmedin Konaković - Slobodna-Bosna.ba

Strašnan podatak: objekat vrijedi 15 puta više i može biti zgrada sa 12 spratova“, kazao je Konaković, poručivši da je bivša uprava Poljoprivrednog društva Butmir šutjela o tome od 2016. godine do danas.

Naveo je kako su direktori uprave prije imali zaštitu i odgovarali svojim političkim šefovima.

SDA Ilidža je gazdovala i upravljala i iz tog centra su se donosile odluke“, istakao je Konaković.

Osvrnuo se potom na rušenje Vlade Kantona Sarajevo, poručivši da je najavljena koalicija SDA, SBB i DF zakasnila.

Više od 80 posto šuti na kriminal. Sin načelnika opštine kupi zgradu za 27 hiljada KM, a vrijedi 400 hiljada. Nije moguće da šutite, a takvi ste godinama. Dovodite lažne revizorske kuće. To se godinama ovdje krilo“, istakao je Konaković.

Konaković je poručio da se kriminal više ne može “pokriti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh