Politika

Varnice između DF-a i SDP-a u Tuzlanskom kantonu

Ne želimo ostati nijemi na maliciozno saopštenje SDP-a Tuzla povodom prelaska vijećnika Aleksandra Vujadinovića iz SDP-a u stranku Socijaldemokrati BiH, a kojim od njega tražite da podnese ostavku na mjesto predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzla i vrati mandat SDP-u – poručili su iz tuzlanskog ogranka DF-a.

DF i SDP- N1

“Optužujete Aleksandra Vujadinovića da nije mogao odoljeti ponudama iz stranke Socijaldemokrati BiH pa vas pitamo kojim to ponudama sa vaše strane nisu mogli da odole bivši vijećnici Demokratske fronte Salibegović Nedim i Ćehajić Amela. Poštovana gospodo iz SDP-a, kako ste onda dozvolili da bivši vijećnici Demokratske fronte Tuzla zadrže svoje mandate vijećnika, ili su to neki viši interesi kojima ste ih ‘kupili'”, poručuju iz DF-a.

“Kako bi što veću štetu nanijeli Demokratskoj fronti, SDP čak ide korak dalje. Ne poštujući izborni legitimitet i volju građana koji su svoje povjerenje dali Demokratskoj fronti, uz zajedničko djelovanje sa vijećnicom Amelom Ćehajić protivno Poslovniku o radu Gradskog vijeća Tuzla smjenjujete članove savjeta Mjesnih zajednica i komisija pri Gradskom vijeću Tuzla koji dolaze iz Demokratske fronte, a imenovani su prema ostvarenim izbornim rezultatima stranke na izborima 2016.godine”, navodi se u saopštenju.

DF Tuzla je javno pozvao SDP Tuzla da “vrati sve nezakonito oduzete pozicije Demokratskoj fronti !?”

“Ukoliko se rukovodstvo SDP-a nastavi oglušavati na pozive i zahtjeve iz DF-a, rukovodstvo Gradskog odbora Demokratske fronte Tuzla će biti primorano podnjeti krivične prijave protiv svih odgovornih lica”, navode u Saopštenju.

Podsjećamo, tuzlanski SDP je dao povjerenje Aleksandru Vujadinoviću i imenovao ga, zajedno sa koalicionim partnerima iz većine, za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzla.

“Vujadinović je iznevjerio povjerenje SDP-a i građana koji su za njega glasali”, poručili su iz SDP-a danas.

SDP: Vujadinović da podnese ostavku

“Vujadinović je, prije nekoliko dana, nagovijestio svoj prelet u stranku Envera Bijedića i tom prilikom rekao da će podnijeti ostavku na mjesto predsjedavajućeg Vijeća, kao i na mjesto gradskog vijećnika. U toku sjednice Vijeća, u vrijeme pauza, sa njim su razgovarali vijećnici SDP-a. Vujadinović nije imao obraza sagovornicima gledati u oči, govorio da mu je teško, da ne može zaspati…”

“Sutradan je Vujadinović pokazao drugo lice i javnosti se ukazao nasmijan, na fotografiji sa Enverom Bijedićem, kojem potpisuje pristupnicu”, navode iz SDP-a.

Pozivamo Vujadinovića da podnese ostavku i vrati mandat ili će na narednoj sjednici Vijeća biti smijenjen. Do sada smo mu vjerovali i mi i oni, a od sada mu niko neće vjerovati.Vujadinović se, po našem mišljenju, gazeći sve moralne principe, opredijelio za lični interes i podlegao ponudama kojima nije mogao odoljeti – poručili su

“Vrijeme će pokazati za koju je cijenu, tj. funkciju Vujadinović prodao svoj ugled”, navodi se.

SDP Tuzla je obavijestio građane da je većina u Gradskom vijeću Tuzla više nego stabilna. Gradsko vijeće ima sasvim dovoljno vijećnika različitih stranaka, koji su svjesni svoje odgovornosti za čuvanje stabilnosti i načina života u Tuzli, prenosi “N1“.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh